Úszótanfolyam 
 V. osztály

Hétfő reggel izgatottan ébredtem. Végre elérkezett az a hét, amikor az első két órán nem tanulni, hanem uszodába fogunk járni!  Tallósi Tímea és Maár Szabó Katalin tanító nénik kíséretében Nagymegyerre vettük az irányt. A fürdőbe érkezésünk után gyorsan átöltözünk és mentünk is csobbanni.

Legelső nap a gyorsúszást sajátítottuk el. Kissé nehézkesen indult, de végül csak úgy elröppent az idő felettünk. Mindenki szomorúságára vissza kellett menni az iskolába, hogy ne csupán a testünket, hanem az elménket is eddzük. A tanfolyam második napja a gyakorlásról és a mellúszásról szólt. Következő nap volt a hab a tortán, ugyanis takarították a medencét, tehát először a forró termálvizes medencébe, majd a gyerekrész felé vettük az irányt, ráadásul a csúszdákat is beindították. Azt hiszem, nem hazudok, ha azt mondom, hogy ez tetszett mindenkinek a legjobban. Természetesen ez a nap sem maradhatott az úszótechnikák átgyakorlása nélkül. A negyedik napon a hátúszást és a bukfencezést sajátítottuk el. A fennmaradó időnket ezen a napon is csúszdázással töltöttük, nagy is volt az öröm, volt, aki tízszer is csúszott. Ezen a napon Rákócza Jeromos tanító bácsi társaságát is élvezhettük. Az utolsó nap volt a legizgalmasabb mindenki számára, ugyanis elérkezett a megmérettetés. És hogy kik is voltak a futam legjobbjai? Íme:

1.    hely: Kovács Peti, Kovács Márton, Pasztorek Ádám és jómagam- Korega Anna

2.    hely: Varga Viki, Csonka Laci, Benedek Szabi, Kváča Patrik

3.    hely: Lukovics Cyntia, Bajcsi Szabi, Pálovics Letícia

A tanfolyam befejezése után elmentünk a híres Mátyás-fához, meg is örökítettük az ott-tartózkodásunkat temérdek képpel. Utunk a Wagner cukrászdához vezetett, ahol mindenki elfogyaszthatta kettes fagyiját.

Ennél kerekebb befejezést már nem is tudtam volna elképzelni a hét lezárására. Minden nagyon tetszett, bizakodom, hogy jövőre is lesz, amin majd mi is részt vehetünk.

(képek)

Korega Anna