A mezei futóverseny
kerületi fordulóján szerepeltünk

 

2013. október 8-án, kedden reggel a hajnali órákban kellett kelnünk, hogy odaérjünk Komáromba. Fél 7-kor indultunk el a komáromi pályaudvarról a többi komáromi csapattal együtt. Célunk a a Topžčany mellett lévő Krušovce nevű település volt, ahol a kerületi mezei futóversenyt rendezték. A teljes út 2,5 órán át tartott. Mikor odaértünk, átöltöztünk, majd végighallgattuk a megnyitó beszédet. Utána elindultunk a versenypálya felé.

Először az alapiskolás lányok, majd fiúk, végül a középiskolás lányok és fiúk futottak. A rajthoz több mint 30-an álltak minden kategóriában. Egy szóra indult a futás.  A mi csapatunk a csapatversenyre hajtott, ezért szorosan egymás mögött haladtunk mind az öt kör alatt. Elég jól sikerült a tervünk, húztuk egymást, végül a második helyen értünk célba. Mikor vége lett a versenynek, kiflit és teát kaptunk, majd átöltöztünk. Az eredményhirdetéskor először az egyéni verseny eredményeit hirdették ki, utána következett a csapatverseny kiértékelése. Nagyon boldogok voltunk, hiszen csak Léva csapata tudott megelőzni bennünket, mögöttünk Slažany csapata végzett. Kiosztották a kupákat, okleveleket majd elindultunk hazafelé. Kedvetlenül ültünk be, hiszen újabb 2,5 órás buszozás várt ránk. Végül az út során sikerült összeismerkednünk a többi Komáromi járásbelivel, így aztán az út is hamarabb eltelt.

Nagyon örültünk, hogy a kerületi versenyen ilyen kis iskolának is dobogóra sikerült állnia, miközben magunk mögé szorítottuk Nyitra, Érsekújvár és más nagy városok csapatát.

Az ezüstérmes csapat tagjai: Kürthy Tamás, Nagy Kevin, Macejko Dávid

Macejko Dávid