Laki Matek csapatverseny

 

Október 29-én már kilencedik alkalommal került megrendezésre a lakszakállasi Alapiskolában a Laki Matek megnevezésű matematikai csapatverseny. A verseny megnyitóján Kosár Mónika igazgatónő köszöntötte a vendégeket, a versenyzőket, valamint a kísérő pedagógusokat. Lakszakállas polgármestere, Bartal András mérnök a megnyitó alkalmából kihangsúlyozta az ilyen típusú versenyek fontosságát.

Az idei versenyen tizenegy iskola 12 csapata vett részt. A Komáromi járásból a helyi iskola két csapata mellett a nemesócsai-, csicsói-, ekeli-, hetényi magyar tannyelvű alapiskolák, valamint a komáromi Jókai Mór Alapiskola és a gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola csapatai, a Dunaszerdahelyi járásból a nagymegyeri- és az ekecsi alapiskolák csapatai, a Galántai járásból pedig a nádszegi alapiskola csapata vett részt. Magyarországról is érkeztek versenyzők, a gógánfai Fekete István Általános Iskola részvétele tette a versenyt nemzetközivé.

A háromfős csapatok tagjai délelőtt egyéni feladatsorokat, délután pedig egy közös számkeresztrejtvényt oldottak meg. A két fordulón szerzett együttes pontszámok határozták meg a csapatok sorrendjét. A délelőtti forduló alatt a kísérő pedagógusok részére idén is Károlyi Károly, a Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány elnöke tartott szakmai előadást „Vegyes feladatok” címmel.

A kilencedik alakalommal megrendezett Laki Matek verseny idei győztese a gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola csapata lett, megelőzve a komáromi Jókai Mór Alapiskola, valamint a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola csapatát. Az eredményhirdetés végén az iskola igazgatónője a nádszegi Bránik Mátét a legeredményesebb egyéni feladatmegoldásért, a komáromi Farkas Csabát a legötletesebb feladatmegoldásért, a gógánfai Koós-Hutas Csabát pedig mint a legeredményesebb magyarországi feladatmegoldót különdíjban részesítette. A versenyen résztvevő minden versenyző könyvjutalomban részesült. (fotók, eredmények)