IMG_1469

KOSZORÚCSKA… az első bálunk….

 

2013. december 7-én a szövetkezet éttermében rendezték meg szüleink és tanáraink az első bálunkat, a koszorúcskát.

Szeptember 18-án kezdtük el a táncpróbákat Morva Pali bácsival, de eleinte nem vettük komolyan. Nem hittük, hogy ez a két hónap ilyen gyorsan el fog repülni. Az első lépések nehezen indultak, de Pali bácsi türelmesen és segítőkészen tanította meg az alapokat, melyeket később továbbfejlesztettünk. Hogy mindenkinek legyen párja, az előző évfolyamokból visszahívtunk 3 lányt, akikkel szerencsére nagyon jól együtt tudtunk dolgozni. Az osztályfőnök és néha más tanító néni is besegített, ha hiányzott néhány lány.

A táncpróbákon kívül más tennivaló is akadt. A koszorúcska előtti napon a szülők feldíszítették az éttermet, szombaton pedig a süteményeket, italokat is a helyszínre vitték. Mi is nagyon izgatottan készülődtünk. A főpróbán özönlöttek a kérdések Pali bácsi felé, hogy tényleg tökéletes legyen a nagy nap. A fiúk megtanulták a nyakkendőkötést, a lányok pedig azt, hogy illik kezet nyújtani, ha felkérik őket táncolni.

Végre elérkezett a várva várt nap. Este mindenki elegánsan, ünnepélyesen jelent meg, a lányok szebbnél szebb frizurával, sminkkel, alkalmi ruhával kápráztatták el a több mint 200 vendéget. Miután zenére bevonultunk, az igazgatónő, az osztályfőnök, Tóth Tímea és Pali bácsi beszédei hangzottak el. A 12 megtanult táncot 3 körben mutattuk be, szerencsére egészen jól sikerültek, még magunkat is megleptük egy kicsit. Ezután szüleinket és tanárainkat kértük fel egy-egy táncra, majd végre leülhettünk egy kicsit. Nem sokáig szusszanhattunk, hiszen egy meglepetés tánccal is készültünk osztályfőnökünk és szüleink számára. Az igazgató nénivel betanult rock and roll táncukon mindenki nagyon meglepődött, a taps alapján elég nagy sikert arattunk, sikerült megnevettetnünk a felnőtteket, és oldani a hangulatot. A tortánk is megérkezett, nemcsak szép volt, de finom is. Volt osztályfőnökeinktől, Csémi Magdalénától és Maár Szabó Katalintól is kaptunk egy kis meglepetést, amit nagy örömmel fogadtunk. Ezután megkezdődött a buli, a tánc.  A DJ parti- és mulatós zenéket is játszott, remek volt a hangulat. Éjfél körül kihúzták a tomboladíjakat, 33 díj került a vendégek kezébe. Később lekapcsolták a lámpákat, és partifényekkel tették még hangulatosabbá a felszabadult szórakozást. Vonatoztunk, és a hagyományos limbó sem maradt el.

Nagyon jól sikerült a koszorúcskánk, az utolsó évünkre még jobban összehozott bennünket. Az egész osztály nevében köszönjük szüleinknek és tanárainknak, hogy ilyen csodálatos élménnyel gazdagodtunk!

Kiss Mária, Kürthy Andrea, Veres Alexandra, Keszeg Kitti

IMG_1671_IMG_1684_IMG_1687_IMG_1690_IMG_1692_IMG_1694