Korcsolyázni tanultunk…
2013. december 11-13.

Hatodikosként nagyon vártuk már ezt a 3 napot, nemcsak azért, mert csak az első 2 óránk volt megtartva, hanem azért is, hogy végre korcsolyatanfolyamon http://hzssoft.hu/_upload/hzs_wp___007/2468hu_w_55_.pngvehessünk részt. Tallósi tanító néni, Rákócza Jeromos tanító bácsi és osztályfőnökünk, Maár Szabó Katalin tanító néni kíséretében jártunk Komáromba, hogy megtanuljunk korizni a jégen is.

Két csoportba lettünk osztva, hiszen voltak, akik már tudtak, és voltak, akik még egyáltalán nem korcsolyáztak. Az öltözőben felvettük a sínadrágot, és a tanító néni segítségével a korcsolyákat is. A haladók a tanító bácsival mentek, aki megmutatta a fordulást, fékezést, koszorúzást, hátrafelé- és mérlegben siklást. A szünet után zene is szólt, és fogócskázhattunk a tanító bácsival.

A teljesen kezdők Tallósi tanító nénivel tanulták az alapokat. Hideg volt egy kicsit, esések is voltak, de senki nem adta fel, hanem feltápászkodott és folytatta. Az utolsó nap már többet játszhattunk. Volt, hogy Réka ötletén felbuzdulva emberrakást csináltunk, volt, hogy Jeromos tanító bácsit üldöztük, aki előszeretettel lopta el sapkáinkat, volt, hogy vonatoztunk, de a legizgibb a hokizás volt. A biztonság kedvéért a lányok és a fiúk külön meccset játszottak... Frissítésként nagyon jólesett a forró csoki, illetve a Zombi-lépegetés, amin rengeteget nevettünk. Probléma csak akkor adódott, ha valaki nem tette ki az indexet, és összeütközött a másikkal, ahogy ezt Rebeka tette a tanító bácsival…

Kósa Réka, Bartalos Daniela, Szeder Noémi, Benedek M. Viktória,
Szakács Rebeka, Keszeg Karin, Sanka Sebastian, Polák E. Adrián