Pályaválasztási börze
2013. november 27.

 

A hagyományos pályaválasztási szülőértekezlet az idén egy kicsit másképp zajlott. A meghívott középiskolák, szaktanintézetek képviselői nem csak előadást tarthattak, de be is mutathatták iskolájuk eredményeit. Tanulóinknak így nem kellett a dunaszerdahelyi- vagy komáromi börzére látogatniuk, hanem csak iskolánk tornatermébe kellett átsétálniuk.

 A 8. és 9. évfolyam számára szervezett délután nagyon látványosan, izgatottan telt, hiszen a Hidaskürti Magán Szakközépiskola nagymegyeri tagozata elhozta fodrászait, kozmetikusait, cukrászait, szakácsait. Az előadások végén megkóstolhattuk a gyümölcsökből készített koktélokat, az egyharapásnyi falatkákat, de megcsodálhattuk cukrászaik kézügyességét is. A többi iskola is kedvet kapott, így jövőre még nagyobb bemutatóra számíthatunk. A szülők részére Bódis Gyula, a dunaszerdahelyi munkaügyi hivatal képviseletében tartott rövid előadást a jelenlegi munkahelypiacról.

Meghívásunkat ebben az évben 10 iskola fogadta el, reméljük, ezzel kicsit megkönnyítettük a választást a tanulók és szüleik részére. Az új érettségi rendszer miatt a gyerekeknek kicsit jobban meg kell gondolniuk, milyen iskolában folytassák tanulmányaikat, hiszen visszavezették a májusi felvételi vizsgákat is, és az írásbeli érettségi szigorításai is komolyabb felkészülést igényelnek majd.

 

Tehát, kedves kilencedikeseink: Tanuljatok! (képek)