Betűparádé c. könyv bemutatója

 

Egy szép márciusi napon, miután iskolánk alsó tagozatos tanulói és a leendő kiselsősei elfogyasztották az ebédjüket, izgatottan igyekeztek szüleikkel, tanítóikkal a  kultúrházba egy gyermekeknek szóló könyv bemutatójára.

Egrecká Erika, kisfia Dávid, illetve Krastenits Erika varázslatos előadásában ismerkedhettünk meg a nemrégiben megjelent Betűparádé című könyvvel. A könyv bemutatóját iskolánk igazgatónője nyitotta meg az előadás részeként. Az előadók humoros formában ismertették meg a gyerekekkel a könyvet, kifestőkönyvet, ill. a hozzá tartozó hanghordozót is.

 A gyerekek boldogan, felszabadultan tanulgatták az elhangzott verseket, örömmel választottak újabb és újabb betűt, hogy a hozzájuk tartozó verssel, mesés történettel megismerkedhessenek. A könyv alkotói gondoskodtak arról, hogy a teljes magyar abc minden betűjére legyen egy-egy versike, s hozzá illusztráció. A gyerekek boldogan bekapcsolódtak az előadásba, robotosat játszottak, énekeltek, táncolta az előadókkal együtt.

Láthatóan mindenki jól érezte magát, vidáman, élményekkel, s némelyik gyermek egy - egy könyvvel. Kifestővel, vagy éppen egy hanghordozóval gazdagabban tért haza.