Beíratás a 2014/2015-ös 
iskolai év 1. osztályába

 

 

A 2014/2015-ös iskolai évre való beíratásra január 25-én, szombaton délelőtt került sor. A gyerekek már az előző héten ellátogattak iskolánkba az óvónőjükkel, hogy megismerhessék az elsősöket, a tanító néniket. Január 21-én közösen tekinthették meg a Kuttyomfitty Társulat előadását a tornateremben az alsó tagozatos tanulóinkkal.

Szombaton reggel 9:00 órakor az alsó tagozatos tanítónők az óvónőkkel közösen fogadták a gyerekeket, akik számára a földszinti folyosón játékos foglalkozásokat szerveztek. A gyerekeknek itt módjukban állt összebarátkozni, hiszen 4 óvodából érkeztek. Játszhattak, színezhettek, ragaszthattak, miközben a tanító nénik az iskolában való munkához szükséges készségeket, képességeket figyelték meg. 

Ezalatt a szülők sem unatkoztak, hiszen iskolánk igazgatónője, Kosár Mónika tartotta meg számukra az első „szülői értekezletet”. Megpróbálta felkészíteni a szülőket, mi is vár majd rájuk szeptembertől, majd ellátta őket tanácsokkal, hogyan is könnyíthetik meg gyermekeik számára az első hónapokat. A hátralévő fél év alatt így módjukban áll kiküszöbölni az esetleges hiányosságokat, felzárkóztatni a gyerekeket, amennyiben ez szükséges. A beíratás végén minden gyerek ajándékot is kapott, melyet iskolánk tanulói készítettek a rajzórákon, mellé pedig egy-egy tornatáskát is kaptak néhány apró iskolai segédeszközzel.

 22 tanuló választotta iskolánkat, hogy szeptembertől nálunk kezdje meg alapiskolai tanulmányait. Számunkra ez igazán nagy öröm, és reméljük, hogy a jövőben is rendszeresen sikerül elérni legalább a 20-as osztálylétszámot.

képek

Mgr. Krascsenics Renáta