VISSZATEKINTÉS
Mi minden történt 2012-ben a helyi Alapiskolában?

 

Ismét a végéhez közeledünk egy kalendáriumi évnek, és nagy örömünkre elmondhatjuk, hogy a helyi Alapiskola ismét egy sikeres évet tudhat maga mögött. Hosszú idő óta az iskola tanulóinak létszáma megnövekedett, hiszen a januári beiratkozáskor 33 család választotta iskolánkat, így a tavalyi 162-höz képest az új iskolaévet 182 diákkal kezdhettük. Nagy örömünkre immár harmadszor kezdhetjük 20 feletti tanulólétszámmal az első osztályt. Idén első alkalommal nulladik osztályt is nyithattunk, amely számára a napközi folyosóját és osztályait csinosítottuk ki, hogy hangulatilag és a felszereltséget tekintve is átmenetet biztosítsunk az óvoda és iskola között.

Az oktatás színvonalát igyekeztünk emelni a technikai felszereltség kibővítésével. Tavasszal felújításra került az iskola könyvtára is, nyáron pedig az illemhelyiségeket sikerült korszerűsítenünk. Immár 4 tanteremben tudunk interaktív táblát használni, amelyek használatához valamennyi pedagógus továbbképzésen vett részt. Az új pedagógiai módszerek bevezetéséhez azonban nem elégedtek meg egy tanfolyammal, hanem az év során továbbfejlesztették ismereteiket a Komáromi Nyári Egyetemen, illetve egyéb intézmények által szervezett továbbképzéseken is. A tanulmányi versenyek összesítésében iskolánk a járási 8. helyen végzett, a sportversenyek eredményei alapján pedig a 4. helyen, több alkalommal a kerületi fordulókon is részt vettünk. A Katedra- és a Kenguru matematikaversenyeken és az Öveges József fizikaverseny szlovákiai fordulóján az 1. helyet szerezték meg tanulóink.

Az iskolai alkalmazottait tekintve az új iskolaévet 3 új pedagógussal kezdtük. Kovács Béla és Plauter Éva immár nyugdíjas napjait tölti, Tóth Bozsaky Beáta pedig anyasági szabadságát kezdte meg. A földrajz és biológia órákat Csicsay Zoltán, a matematikát és fizikát Rákócza Jeromos, a napközis munkát Vas Mónika vette át, nulladik osztályba pedig Kovács Andrea tért vissza anyasági szabadságáról.

A tanuláson kívül ismét rengeteg rendezvénnyel igyekeztük színesíteni a tanulók mindennapjait:

 

Ø Januárban: elsősök beíratása

Ø Februárban: farsangi álarcosbál, Szülők Bálja

Ø Márciusban: ünnepi megemlékezés március 15-én, olvasómaraton

Ø Áprilisban: író-olvasó találkozó Tóth Elemérrel,  Varga Frigyessel,
Föld napja, tavaszi brigád, húsvéti zsibongó

Ø Májusban: 1 hetes természetiskola a 3-4. osztályosoknak, úszótanfolyam az 5.-eseknek, anyák napja

Ø Júniusban: osztálykirándulások Galántán, Pozsonyban és Budapesten, gyermeknap, sportnap, tanulmányi kirándulás Léván

Ø Augusztusban: angol tábor

Ø Szeptemberben: papírgyűjtés, Fuss az egészségedért, élet-és egészségvédelem napja

Ø Októberben: megemlékezés az aradi vértanúkra, idősek napja, Laki Matek, őszi zsibongó

Ø Novemberben: pályaválasztási szülőértekezlet