Pályaválasztási szülői értekezlet

2012.XI.13.

            November az a hónap, melyben iskolánk évente megszervezi a 8-9.-es tanulók és szüleik részére a pályaválasztási szülői értekezletet. Nevelési és továbbtanulási tanácsadónk, Tallósi Tímea meghívására újra ellátogattak hozzánk a környék középiskolái és szaktanintézetei, hogy kínálataikról tájékoztassanak bennünket.

            Kosár Mónika igazgatónő bevezetője után a Dunaszerdahelyi Munka-, Szociális – és Családügyi Hivatal munkatársa, Bódis Gyula tájékoztatta a szülőket, milyen szakmák hiányoznak, illetve melyekből túltelített a munkaügyi piac. Felhívta a figyelmüket arra is, milyen fontos, hogy gyermekeik képességeit és érdeklődését megfelelően, tisztán lássák, hiszen csak így lehet jó szakma, állás, jelenleg iskola felé terelni őket. Nagy örömünkre 10 iskola képviselte magát ezen a börzén. Mindegyikük bemutatta iskolája kínálatát, legjellemzőbb tulajdonságait, utána pedig a szülők és gyerekek személyesen is feltehették kérdéseiket az iskolák számára kialakított kis standoknál.

            Úgy láttuk, elég nagy volt az érdeklődés, főleg a nyolcadikosok részéről, hiszen a kilencedikesek többsége már kiválasztotta a két iskolát, ahová jelentkezni szeretne, de olyan is akadt, aki a nagy kínálat láttán egy kicsit elbizonytalanodott. Érdemes alaposan átgondolni, hol is szeretnék továbbfolytatni tanulmányaikat a következő iskolaévben.

palyavalasztasi szulo (8) palyavalasztasi szulo (24) palyavalasztasi szulo (34) palyavalasztasi szulo (31) palyavalasztasi szulo (30)