Laki Matek 2011

 

            A lakszakállasi Alapiskola saját matematikaversenye immár iskoláskorba lépett, hiszen idén, október 27-én már hetedik alkalommal került megrendezésre. A verseny kezdetén Kosár Mónika igazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután következett az iskola diákjainak rövid kultúrműsora, majd pedig Bartal András polgármester nyitóbeszéde.

         Az idei versenyen kilenc iskola 11 csapata vett részt. Minden csapat egy-egy hatodikos, hetedikes illetve nyolcadikos tanulóból állt össze. Délelőtt a diákoknak egyéni feladatsort kellett megoldaniuk, délután a csapat tagjai közösen oldottak meg egy számkeresztrejtvényt. A két fordulón együtt szerzett pontokat összeadva alakult ki a verseny végeredménye. Első helyen végzett a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola csapata, megelőzve a hazai csapatot, illetve az ekecsi Arany János Alapiskola csapatát. Minden versenyző értékes könyvjutalomban részesült a helyi szülői szövetség jóvoltából. Az első három csapat egy díszes gravírozott üvegplakettet is hazavihetett. Különdíjat kaptak a három korosztály egyéni feladatsorainak legjobb megoldói: a hatodikosok Hozák Bettina Hetényről, a hetedikes Macejko Dávid Lakszakállasról és a nyolcadikos Csoltko Frigyes Nagymegyerről.

         A verseny színvonalát emelte a kísérő pedagógusok számára a magyarországi Bátaszékről érkezett Károlyi Károly által megtartott szakmai előadás, amelynek témája a segédszerkesztéssel megoldható geometriai feladatok voltak. A versenyt megtisztelte jelenlétével Oláh György nyugalmazott pedagógus is.

         A verseny végeztével mindenki elégedetten távozott, és ígéretet tettek arra, hogy jövőre hasonló időben nyolcadszor is találkoznak a Laki Matek következő évadján.

Bajcsi Barnabás

 

A megnyito pillanatai.JPG

Munka kozben.JPG

A megnyitón

A diákok munka közben

A zsuri munka kozben.JPG

A gyoztes csapat.JPG

A zsűri munka közben

A győztes nagymegyeri csapat