A 9. osztály kirándulása

Eljött a várva várt nap: június 7-e . A 9.osztály tanulói a bogyai állomáson gyülekezve várták az érkező vonatot. A vonattal Rév-Komáromba utaztunk, és onnan pedig átsétáltunk Komáromba, ahonnan a vonatunk indult Budapestre. Az út 1,5 óráig tartott, de nem volt unalmas, mert kitűnően elbeszélgettük az időt. Miután megérkeztünk a Déli pályaudvarra, és a szállásunk elfoglalásáig még volt 3 óránk, ezért sétáltunk egyet a környéken, és megismerkedtünk a nagyvárosi élettel. Amikor mindenki visszaérkezett a megbeszélt helyre, akkor villamossal folytattuk az utunkat a szállásig.

Sokunknak a villamosozás még egy idegen dolog volt, de nagyon élveztük. A szállásunk elfoglalása után a Halász bástyát, a Mátyás templomot és a budai várat is megtekintettük. A kimerítő nap után elmentünk vacsorázni a szállásunkhoz közeli étterembe. A vacsora nagyon finom volt, mindenki jóízűen falatozott.
Visszatérve a szállásra egyeztettük a másnapi programot, és mindenki aludni tért. Másnap reggel mindenki kipihent volt, és a reggeli után már indultunk is a Nemzeti Múzeumba. A múzeum megtekintése után az állatkert érdekes állatvilága várt ránk. Az állatkert körbenézése után a Hősök terére indultunk, ahol mindenki szívesen fényképezkedett a hősök szobrai előtt. A sok séta nagyon kimerített mindenkit, de este nagy lendülettel vágtunk neki a kivilágított városnak. Amikor megérkeztünk a Duna-partra, ámulva néztük a gyönyörű várost, de szomorúak is voltunk, mivel már csak egy nap volt hátra  a kirándulásból. Szombat reggel már a hátizsákokba bepakolva vágtunk neki az utazásnak. Villamossal mentünk, de tudniillik, hogy Budapest budai oldalán voltunk, ezért metróval mentünk át Pestre a Parlamentbe. A Parlament akárcsak kívülről, olyan gyönyörű volt belülről is. Volt egy-két helyiség, amely már a televízióból ismert volt számunkra. A Parlament megnézése után szomorúan indultunk vissza a Déli pályaudvarra, ahonnan a vonatunk indult hazafelé Komáromba.

A bogyai állomáson már szüleink vártak minket, és kérdezgettek a kirándulásról. Mi boldogan számoltunk be az élményeinkről, hogy milyen csodálatos kiránduláson vettünk részt.

Győri Erika

9.osztály

  
 

 20120607 Bp Kirandulas 9osz 6896k.jpg 20120607 Bp Kirandulas 9osz 6899k.jpg 20120607 Bp Kirandulas 9osz 6947k.jpg 20120608 Bp Kirandulas 9osz 098k.jpg20120609 Bp Kirandulas 9osz 149k.jpg