A FÖLD NAPJA

 

Az idei iskolaévben április 25-én tartottuk meg a Föld napját. A Lakszakállasi Alapiskola diákjai ez alkalommal Csinger Gábor tanító bácsi ötlete alapján tisztelegtek bolygónk előtt.

Az első osztálytól a kilencedik osztályig mindenki bekapcsolódott. Az első és második osztályosok a környezetszennyezésről készítettek projekteket, a többi osztály pedig a földtörténet egy-egy korszakát mutatta be. A nyolcadikosok feladata volt, hogy segítsék a tőlük kisebbeket a projektek elkészítésében, ugyanis nyolcadikban ez a tananyag biológiából. Mikor mindegyik osztály elkészült a projektjével, egy időegyenesen sorba helyeztük őket, s így mindenki számára kiderült, hogy az emberiség a Föld életében igencsak rövid ideje van jelen.

Ezután mindegyik osztály elindult az osztályfőnökével a hagyományos Fuss az egészségedért sportakció felkészülésére. Az átöltözés után az iskola udvarán Tallósi Tímea tanító néni vezényletével bemelegítettek a futásra készülődők. Hagyományaink szerint a kilencedikesek indultak elsőként, a többi osztály fokozatosan követte őket. A kifulladt diákokat egészséges friss répával és finom teával várták az iskolakonyhán.

Egészséges és figyelemfelkeltő nap volt ez a Föld napja nemcsak diákok számára, hiszen a nap folyamán a szelektív papírgyűjtéssel a szülők is bekapcsolódtak környezetünk védelmébe.

 

Kovács Orsolya, 8. osztály