20110419 jarasi szavalok05k       20110419 jarasi szavalok02k

 

Iskolánk szavalói

 

         Iskolánk tanulói évek óta bekapcsolódnak a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenybe. Az iskolai fordulót a 2010/2011-es tanévben február 3-án rendeztük meg három kategóriában. Nagy örömünkre a tanulók körében az érdeklődés most is óriási volt. Az iskolai fordulót ez alkalommal a falu könyvtárában rendeztük meg, így a zsűrizésben valamennyi felkészítő tanár részt vehetett: Paxián Piroska, Csémi Magdaléna, Puzsér Otília, Király Anikó, Krascsenics Renáta és Komjáti Szilvia. A verseny eredményét a zsűri minden kategória szereplése után kiértékelte, és egy kis édességgel együtt átadta az okleveleket a szavalóknak. A felkészítő tanárok a diákok felkészültségével meg voltak elégedve, így egy színvonalas versenyt zárhattak le a következő eredményekkel:

A körzeti szavalóversenyre továbbjutó tanulók:

 

I. kategória -vers 

               Varga Viktória, Kovács Márton Tibor, Nagy Vivien

I.kategória – próza

         Benedek Szabolcs, Bartalos Daniela, Vontszemü Vanesa

II. kategória-vers

          Kürthy Andrea, Keszeg Kitti, Kucsora Réka

II. kategória – próza

         Lengyel Barbara, Király Vivien, Szakács Krisztián

III. kategória  - vers

         Lőrincz Orsolya, Modra Éva, Santúr Alexandra

III. kategória – próza

          Szalai Dávid, Kovács Orsolya

 

               A szavalóverseny körzeti fordulóját március 3-án Ekelen rendezték meg a helyi kultúrházban és az iskolában. Minden résztvevő üdítőt és egy-egy szendvicset kapott tízóraira, a verseny végén pedig mindenki okleveles elismerésben részesült.

               Az első kategóriában Bartalos Daniela és Király Vivien, a harmadikban pedig Szalai Dávid és Modra Éva ért el kimagasló eredményt. Az idei tanévben iskolánkat ők képviselték a járási szavalóversenyen, ahol a kisebbek az ezüst-, a nagyobbak a bronzsávban végeztek. Ezúton is gratulálunk!

Mgr.Krascsenics Renáta