2011_Situra 223k 2011_Situra 663k

Egy tökéletes síkirándulás

 

Az év elején tudtuk meg a hírt, hogy a tanáraink sítanfolyamot szerveznek a 7. és 8. osztályos diákok számára. Mindannyian nagyon vártuk, hogy végre elérkezzen a tél és vele a síelés időszaka is.

Az indulás 2011. február 6-án reggel 7 órakor volt, de már előtte fél órával gyülekeztünk a községi hivatal előtt. A hegyekbe 36 diák, Mgr. Tallósi Tímea tanító néni, Mgr. Kosár Mónika igazgató néni, egy síoktató és a Kardos család indult el.

Már mindenki izgatottan várta az érkezést. Dél körül érkeztünk Detvianska Hutára. Meleg étellel vártak minket, megebédeltünk majd megkaptuk a szobánkat, kipakoltuk a ruháinkat. Délután elindultunk egy kisebb dombon megtanulni a síelés alapjait.

Következő nap, hétfőn már a Látky-i sípályára utaztunk. Délelőtt ekézni tanultunk. Délután az ügyesebbek már kipróbálhatták a sífelvonót és egyedül ereszkedhettek a meredekebb lejtőkről.

Kedden néhány kivételtől eltekintve már mindenki a sípálya legtetejéről síelt lefele. Szerdán csak délelőtt síeltünk, délután sétáltunk és megismerkedtünk Detvianska Hutával. Majd estére minden szoba külön műsort készített „Ki mit tud?“ formában. Ezek a párperces, vicces előadások nagyón jól sikerültek, és mindenki arcára mosolyt csaltak. Az este folyamán kapcsolódott a kiránduláshoz Mgr. Bajcsi Barnabás osztályfőnök is.

Csütörtökön már azok a diákok is, akik eddig még nem síeltek a legügyesebben, feljöttek a sífelvonón és már ők is szépen síeltek.

Pénteken délelőtt mindenki ügyesen síelt. Délutánra ködös idő lett, de ez sem ronthatta el a tanárok által megrendezett szlalomversenyt. Itt megtudtuk, hogy kik a leggyorsabb és legügyesebb síelőink. Kiélveztük még az utolsó köreinket a sípályán, hisz ez volt az utolsó nap, hogy síeltünk. Este kvízműsort rendeztek a tanárok a sítanfolyammal kapcsolatos kérdésekből. Ez után disco következett, és az eddigi 10 órás takarodók után, ezen a napon éjfélig fennmaradhattunk.

Szombat reggeli ébredés után az utolsó reggelinket fogyasztottuk el itt, összepakoltuk a ruháinkat, és kicsit szomorúan hagytuk el szobáinkat.

Mindenki nagyon jól érezte magát ezen a nagyon jó hangulatú héten. A többi diáktársam nevében is köszönöm az iskolának és a tanároknak ezt a remek hetet!

 

Plauter Edina

8.oszt tanuló