"Legkedvesebb könyveim" 
könyvismertető délután

20110331 Olvaso delutan 20kNapjainkban egyre nehezebb  megőrizni a gyerekek jó viszonyát a könyvekhez, az olvasáshoz. Éppen ezért úgy gondoltuk, a könyv hónapja alkalmából szervezünk egy olyan délutánt, ahol a tanárok és diákok egy kicsit közvetlenebb módon beszélgethetnek az olvasásról. Megkértük a bátor jelentkezőket, hozzák el magukkal legkedvesebb könyveiket, és mutassák be nekünk.

20110331 Olvaso delutan 06k2011. március 31-én, egy csütörtöki délutánon került sor a találkozóra, melynek ezúttal is  a község könyvtára adott otthont. Üdítő és egy kis édesség is várta az irodalom iránt érdeklődőket. A harmadiktól  a kilencedik évfolyamig minden osztályból jelentkeztek tanulók, a tanárok közül Bajcsi Barnabás, Gergely Éva, Tóth Bozsaky Beáta, Komjáti Szilvia és Krascsenics Renáta vállalkozott a beszélgetésre, valamint csatlakozott hozzánk Domonkos Zsuzsa is.

Az ismertetést a tanító nénik kezdték, de hamar oldódott a gyerekek 20110331 Olvaso delutan 25kzárkózottsága, és remek hangulatban folytatták az olvasmányaik bemutatását. A többség magával is hozta az egyes könyveket, melyekhez minden esetben személyes kis történetek fűződtek.

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy a tavalyi remek délután az idén sikerült megismételnünk, és mindannyian olvasásra éhezve tértünk haza otthonainkba.

Mgr.Krascsenics Renáta