20100921 KozlPark 284k20100921 KozlPark 294k Közlekedj okosan!

 

 

Tanulmányi kirándulás a galántai közlekedési parkban

 

Az ötödik évfolyam diákjai számára bevezettünk egy új tantárgyat, a közlekedési nevelést. Mivel sok tanulónk kerékpárral jár iskolába, ezért gyermekeink biztonságát szem előtt tartva minden évben részt veszünk egy gyakorlati képzésen is. Ebben az iskolai évben Galántára látogattunk el, ahová az ötödikesek mellé a negyedik osztályosok is csatlakoztak.

2010. szeptember 21-én a délelőtti órákban érkeztünk meg a közlekedési parkba, ahol nagyon felkészülten vártak bennünket. A gyerekek választhattak kerékpárt vagy rollert, amelyek segítségével utána begyakorolták a különféle közlekedési helyzeteket: körforgalmat, adj előnyt, jelzőlámpa-és vasúti átjáró használatát… Az oktatók nagyon készségesek voltak, miután párszor bemutatták a helyzetek megoldását, csoportokra oszolva önállóan próbálhatták a közlekedést.

A gyerekek számára nagy élmény volt, hiszen szülőfalujukban nem találkozhatnak ilyen sokféle közlekedési helyzettel. Hogy egy kicsit megpihenjenek, egy rövid rajzfilmet is vetítettek nekik, melyben a közlekedés veszélyeire, a balesetek következményeire hívták fel a gyerekek figyelmét. Minden iskolának csak ajánlani tudjuk!

Mgr.Krascsenics Renáta

20100921 KozlPark 322k    20100921 KozlPark 307k