20101211 Koszorucska 012k20101211 Koszorucska 044k

 

 

KOSZORÚCSKA

 

Mikor 2010-ben megkezdtük utolsó évünket az alapiskolában, kaptunk egy fantasztikus lehetőséget a táncok elsajátítására. Szeptember végén szüleink, igazgatónőnk, és osztályfőnökünk szervezésével megkezdtük a tánclépések tanulását.

Segítségünkre volt Patócs Kinga tánctanárnő, aki bevezetett a társas - illetve moderntáncok világába. A szerdai próbák a tornateremben vagy az iskola földszinti folyosóján zajlottak. Véleményem szerint, mindenki megtett mindent annak érdekében, hogy elsajátítsa a lépéseket. A próbákon mindenki jól érezte magát, de voltak pillanatok, mikor legszívesebben feladtuk volna és azt hittük, hogy ebből nem lesz semmi sem. A próbák vége felé már szinte mindenkinek megvolt az első estélyi ruhája és ünneplője. Nem nagy sikerrel tudtuk eltitkolni egymás elől a ruhák fazonját, de őszintén megvallva nem is nagyon akartuk, ugyanis inkább azon aggódtunk, hogy ne legyen két egyforma ruha az estén.

20101211 Koszorucska 038kA koszorúcska 2010. december 11-én volt megrendezve a helyi szövetkezet éttermében. A vendégek 19:00 órára voltak hivatalosak. Az 1. bevonulásnál mindenki nagyon izgult, majd félkörbe állva partnereinkkel meghallgattuk Patócs Kinga tánctanárnő véleményét az eltelt pár hét próbáiról.  Beszédet mondott osztályfőnökünk is, aki kedves szavaival kimutatta felénk szeretetét, majd végezetül igazgatónőnk megnyitotta az estét. Az 1. felvonulást nem tánccal, hanem egy meglepetés dallal kezdtük, amely Tabáni Istvántól: Kinőtt a szárnyunk c. dal volt. A dallal szerettük volna megköszönni szüleink és tanáraink odafigyelését és gondoskodását. A dal után elkezdtük a táncokat. Az első 4 tánc a mazurka, a tangó, az angol - és bécsi keringő volt. Ezek eltáncolása után pihenőt tartottunk. A 2. felvonulásban bemutattuk a csa-csa-csát, a jaiv-ot, és a szambát. A 3. és egyben az utolsó felvonulásban a polkát, a csárdást és egy modern táncot táncoltuk el. Az est további részében mindenki nagyon jól szórakozott, a diákok táncba hívták szüleiket és tanáraikat egyaránt. Mindenki felszabadult volt, éreztük, hogy ez az este Rólunk szól.

Remekül éreztük magunkat, hálásak vagyunk mindenkinek, aki részt vett e rendezvény megszervezésében! Azt hiszem, hogy mindenki nevében mondhatom, hogy egy tökéletes 1. bálban volt részünk, ami örök emlék marad mindannyiunk számára!

Kürthy Brenda

9.oszt.tanuló