20110507 katedra matek01kKATEDRA

 

levelező verseny matematikából

Idén 66 iskola 109 felkészítő tanárának 393 tanulója küldött be megoldásokat. Ebből 51 iskola 76 felkészítő tanárának 198 tanulója érte el az országos döntőbe kerüléshez szükséges pontszámot, s közülük került ki az 5.-9.évfolyamok országos döntőjének 109 résztvevője.

Iskolánkat Macejko Dávid 6.osztályos, Izsóf Ottó 7.osztályos  és Nagy Csongor 9.osztályos  tanulók képviselték az 5 fordulós levelezői körben. Mindhárom tanulónk bejutott a 2011.május 6-án sorra került országos döntőbe. Felkészítő tanáraik Bajcsi Barnabás és Kovács Béla.

A döntő helyszíne a Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképző volt Dunaszerdahelyen. A verseny hagyományosan két részből állt: egy délelőtti és egy délutáni fordulóból. Mindkét forduló feladatsorait ezúttal is Károlyi Károly, a Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány (Bátaszék) elnöke állította össze.

A verseny kiértékelése, eredményhirdetése és a díjkiosztás 2011.május 7-én volt. Iskolánkat képviselő tanulók minden várakozást felülmúlva nagyszerűen szerepeltek:

Az országos döntőben

Nagy  Csongor  az előkelő 7.helyen,
Macejko  Dávid
  é s  Izsóf  Ottó  1.helyen  végzett.

Mgr. Kovács Béla

 

higjhkglhmgnhog