MCj02410890000[1]Fizikai olimpia
49. évfolyam

 

A fizikai olimpia 52. évfolyama kitűnő eredményeket hozott tanulóink számára.

Az iskolai fordulóba a következő tanulók kapcsolódtak be:

 

7. osztály –
G kategória (Archimédia)

Lőrincz Orsolya,

Izsóf Ottó,

Modra Éva,

Kovács Orsolya

8. osztály –
F kategória

Dudás Gergely,

Plauter Edina,

Győri Erika,

Peteróczi Krisztína

9. osztály –
E kategória

Nagy Csongor,

Tóth Szilvia

 

        Minden tanulónkat meghívtak a járási fordulóra. Az E és F kategóriák versenye 2011. március 16-án a Komáromi Jókai Mór MTA-n került megrendezésre, a G kategória versenye pedig 2011. május 18-án a Komáromi Eötvös Utcai MTA-n. Diákjaink az egyes kategóriákban többnyire eredményesen szerepeltek, ezt az alábbi táblázat is tükrözi. Az E kategória járási győztese Nagy Csongor lett, az F kategóriában pedig Dudás Gergely lett megosztott 1. helyezett. A G kategória (Archimédia) járási fordulóján is nagyon szépen szerepeltek tanulóink, hisz mind a négyen eredményesek lettek. Közülük Izsóf Ottó teljesítménye emelkedik ki, aki a 2. helyen végzett. Diákjaink járási fordulón elért eredményeit az alábbi táblázat tartalmazza, a részletes eredmények a www.ksunitra.sk honlapon tekinthetők meg.

 

           

név

kategória

versenyzők száma

helyezés

Izsóf Ottó

G

39

2.

Lőrincz Orsolya

G

39

6.

Modra Éva

G

39

12.

Kovács Orsolya

G

39

21.

Dudás Gergely

F

26

1.

Plauter Edina

F

26

7.

Győri Erika

F

26

11.

Petróczi Krisztína

F

26

nem ered.

Nagy Csongor

E

26

1.

Tóth Szilvia

E

26

8.

 

        Az E kategória járási fordulójának legjobbjai meghívást kaptak a Nyitrán, 2011. április 18-án megrendezett kerületi fordulóra. A meghívottak közt volt Nagy Csongor és Tóth Szilvia is. A kerületi fordulón szintén 4 feladatot kellett megoldani 4 óra alatt. Mindkét tanuló kitűnően helytállt a versenyen, hisz Csongor a 6., Andrea pedig a 17. helyen végzett az 51 meghívott versenyző között. Mindkettőjüket meghívták a 2011. június 10-én, szintén Nyitrán megrendezett ünnepélyes eredményhirdetésre is, ahol a FO kerületi bizottságának vezetőjétől oklevelet vehettek át.

        2011. június 15-én Komáromban a Komenský utcai AI-án rendezték meg a járási versenyek helyezettjeinek kiértékelését, amelyre mindhárom helyezett tanulóink is a meghívottak között szerepelt. A rendezvényen az oklevél mellett vásárlási utalványt is kaptak.

Mgr.Bajcsi Barnabás