Beiratkozás
a 2011/2012-es iskolai évre

 

20110129 Beiratas 03kA 2011/2012-es iskolai évre való beíratásra 2011. január 29-én került sor. A gyerekek már az előző héten ellátogattak iskolánkba az óvónőjükkel, hogy megismerhessék az elsősöket, a tanító néniket. Január 25-én egy közös táncházat szerveztünk az óvodásoknak és az alsó tagozatos tanulóinknak, melynek címe Az aranyszőrű bárány volt.

Január 29-én reggel 900 órakor az alsó tagozatos tanítónők fogadták a gyerekeket, akik számára két tanteremben játékos foglalkozásokat szerveztek. A gyerekeknek itt módjukban állt összebarátkozni, hiszen 4 óvodából érkeztek. Játszhattak, színezhettek, ragaszthattak, miközben a tanító 20110129 Beiratas 04knénik az iskolában való munkához szükséges készségeket, képességeket figyelték meg.

Egy másik tanteremben a szülők sem unatkoztak, hiszen iskolánk igazgatónője, Kosár Mónika tartotta meg számukra az első „szülői értekezletet”. Megpróbálta felkészíteni a szülőket, mi is vár majd rájuk szeptembertől, majd ellátta őket tanácsokkal, hogyan is könnyíthetik meg gyermekeik számára az első hónapokat. A hátralévő fél év alatt így módjukban áll kiküszöbölni az esetleges hiányosságokat, felzárkóztatni a gyerekeket, amennyiben ez szükséges. A beiratkozás végén minden gyerek ajándékot is kapott, egy tornatáskát néhány apró iskolai segédeszközzel. A szülők sem mentek haza üres kézzel, egy tájékoztatót vihettek haza iskolánkról, melyből megtudhatták, milyen is iskolánk arculata, milyen versenyekbe kapcsolódunk be, milyen szakköri- és iskolán kívüli tevékenységek színesítik tanulóink hétköznapjait, hogyan bővítettük az iskolai tantervet.

Az iskolánkat 24 tanuló választotta, hogy szeptembertől nálunk kezdje meg alapiskolai tanulmányait. Reméljük, szeptemberben mindnyájukkal találkozunk!

 Mgr.Krascsenics Renáta