Úszótanfolyam

  

 

      2010. április 26-ától április 30-ig az 5.osztályos tanulók kötelező úszótanfolyamon vettek részt, amelyen 1 tanuló  kivételével mindenki megtanult úszni. Hétfőn reggel megérkezett az autóbusz, és elindultunk Nagymegyerre a termálfürdőbe. Két  tanító néni jött velünk: Maár Szabó Katalin osztályfőnök és Tallósi Tímea tornatanár. 2 oktatónk volt: Tallósi Tímea tanító néni és egy tanító bácsi a Nagymegyeri Bartók Béla Alapiskolából. Amint odaérkeztünk, gyorsan átöltöztünk: a lányok bikinibe, a fiúk fürdőnadrágba. A fedett medencéhez mentünk, és bemelegítettünk. Utána különváltunk lánycsoportra és fiúcsoportra, és lezuhanyoztunk. Ekkor következett a legjobb rész! Bementünk a medencébe. Különválogattak minket aszerint, hogy ki tud úszni és ki nem.

     AKIK NEM TUDTAK ÚSZNI: A vízben először bemelegítettünk egy kicsit, majd első nap megtanultuk a gyorsúszást. Egyik nap sem vártuk a 10 órát, mivel akkor ki kellett szállnunk a vízből, lezuhanyoztunk, átöltöztünk, megszárítottuk a hajunkat és vissza kellett mennünk az iskolába, ahol rendes tanítás várt még ránk. A 2. nap is hasonlóan zajlott, csak akkor a mellúszást gyakoroltuk, ami valakinek nem annyira ment, valakinek pedig a kedvence lett. A 3. napon pedig a hátúszást sajátítottuk el. Ez kissé nehéz volt, de azért tetszett nekünk, mert annál könnyebb volt levegőt venni. A 4. nap átismételtük az összes úszásfajtát, amit megtanultunk az előző napokban. Ez a nap jobban tetszett, mint a többi, mert lazább volt. De ez még semmi! Az 5. napon úszóversenyt rendeztek a számunkra. Utána pedig azt játszottuk, hogy ledobott valamit a tanító néni a víz alá, és nekünk fel kellett hoznunk. Ugrálhattunk is, de itt se szabadott eszetlenkedni! Megtanultuk,hogyan kell életet menteni a vízben. De van még ennél is jobb rész! Év elején megnyílt egy benti óriáscsúszda, azon is csúzhattunk.

     AKIK TUDTAK ÚSZNI: ők az első nap a mellúszást gyakorolták, ami mindenkinek jól ment. A 2. nap átgyakorolták a  mellúszást, és elkezdték a gyorsúszást. A 3.nap átismételték az összes úszásnemet. A 4.nap a pillangóúszást gyakoroltuk. Az 5.nap ők is ugráltak, versenyeztek, mint mi. Amikor befejeztük, összepakoltunk, lezuhanyoztunk, megszárítottunk a hajunkat és elmentünk lángost enni. Ezután a tűzoltószertárba vettük az irányt, ahol különféle dolgokat próbálhattunk ki.

Szeretnénk a szervezőknek megköszönni azt, hogy megtanulhattunk úszni, és hogy ilyen élményben lehetett részünk.

 

Tóth Tímea és Keszeg Kitti 5. osztályos tanulók