Iskolánk szavalói

 

       Iskolánk tanulói évek óta bekapcsolódnak a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenybe. Az iskolai fordulót a 2009/2010-es tanévben február 3-án rendeztük meg három kategóriában. Nagy örömünkre a tanulók körében az érdeklődés most is óriási volt, összesen 34 tanulónk kapcsolódott be a vers- és prózamondásba. Az iskolai fordulót ez alkalommal a helyi kultúrházban rendeztük meg, így a zsűrizésben valamennyi felkészítő tanár részt vehetett: Paxián Piroska, Csémi Magdaléna, Puzsér Otília, Tóth Bozsaky Beáta, Krascsenics Renáta és Komjáti Szilvia. A verseny eredményét a zsűri minden kategória szereplése után kiértékelte, és átadta az okleveleket a szavalóknak. A felkészítő tanárok a diákok felkészültségével meg voltak elégedve, így egy színvonalas versenyt zárhattak le a következő eredményekkel: 

 A körzeti szavalóversenyre továbbjutó tanulók:

 

I. kategória -vers 

            Kovács Máté, Jakab Nikolas, Kucsora Réka

I.kategória – próza

       Varga Viktória, Király Vivien, Lengyel Barbara

II. kategória-vers

       Lőrincz Orsolya, Kürthy Andrea, Keszeg Kitti

II. kategória – próza

       Rózsa Barnabás, Veres Alexandra, Kovács Orsolya

III. kategória  - vers

       Barthalos Andrea, Farkas Réka

III. kategória – próza

       Kürthy András, Szalai Dávid, Dudás Gergely

 

            A szavalóverseny körzeti fordulóját első alkalommal mi rendezhettük meg február 16-án a helyi kultúrházban és könyvtárban. 6 iskola tanulói vettek részt ezen a versenyen, összesen 108-an. Minden résztvevő üdítőt és egy-egy szendvicset kapott tízóraira, a verseny végén pedig mindenki okleveles elismerésben részesült.

            Az első kategóriában Jakab Nikolas és Király Vivien, a harmadikban pedig Szalai Dávid és Barthalos Andrea ért el kimagasló eredményt. Az idei tanévben iskolánkat négy tanuló képviselhette a járási szavalóversenyen, ahol Barthalos Andrea az ezüstsávban, a többiek pedig a bronzsávban végeztek. Ezúton is gratulálunk!