Élménybeszámoló a hüllőkről

 

 

Egy őszi napon az osztályfőnököm bejelentette, hogy november 18–án hüllőkiállítás lesz az iskolában. Ezt a napot kíváncsian vártam.

Amikor elérkezett, az osztályok sorban kivonultak a folyosóra. A folyosón felnőttek vártak ránk, akik a hüllőket hozták. Egy néni bemutatta nekünk az állatokat. Több fajta kígyó volt. Legjobban a vörös színűre emlékszem. A gondozójuk minden kígyóhoz berakott egy – egy egeret. A fehér–fekete foltos egerek félelmükben rohangáltak az akváriumban, de a kígyók elől nem menekülhettek. Furcsa érzés volt látni, hogy megették őket. A legnagyobb kígyó az anakonda volt, sárga színű, fehér foltos és pikkelyekkel borítva. Ezt a fajtát meg lehetett simogatni, ami számomra érdekes érzés volt.

Egy kivilágított akváriumban békésen feküdt egy sötétzöld színű aligátor. A szürkészöldes tüskésbéka számomra ijesztő volt. Különös volt, amikor a színét változtató kaméleon lábaival az üvegre tapadva felém bámult. Viszont a szőrös, fekete, tenyérnagyságú póktól egy kicsit sem ijedtem meg!

A kiállításra nagyon szívesen emlékszem vissza, és ha lehetne, még egyszer megnézném.

 

Rózsa Barnabás
4.osztály