Beíratkozás a 2010/2011-es iskolai évre

 

 

A 2010/2011-es iskolai évre való beíratásra 2010. január 30-án, szombaton délelőtt került sor. A tavalyihoz  hasonlóan megpróbáltunk olyan időpontot  választani, amikor a szülők is jobban ráérnek, a gyerekek is kipihentek. A gyerekek már az előző héten ellátogattak iskolánkba az óvónőjükkel, hogy megismerhessék az elsősöket, illetve egy napjukat. Megfigyelhették az órán való munkájukat, megbarátkoztak a környezettel.

Január 30-án reggel 9:00 órakor az alsó tagozatos tanítónők fogadták a gyerekeket, és az egyik tanteremben játszóházzal várták őket. A gyerekeknek itt módjukban állt összebarátkozni, hiszen 4 óvodából érkeztek. Játszhattak, színezhettek, ragaszthattak. Miután kellőképpen felengedtek, a szomszédos tanteremben egyesével elbeszélgethettek a tanító nénikkel, akik közben megfigyelhették és felmérhették az iskolaérettségük szintjét. Leginkább az iskolában való munkához szükséges készségeket, képességeket figyelték meg, miközben a gyerekek különböző feladatokat oldottak meg.

Egy másik tanteremben ezalatt a szülők sem unatkoztak, hiszen iskolánk igazgatónője,  Kosár Mónika tartotta meg számukra az első „szülői értekezletet”. Megpróbálta felkészíteni a szülőket, mi is vár majd rájuk szeptembertől, majd ellátta őket tanácsokkal, hogyan is könnyíthetik meg gyermekeik számára az első hónapokat. A hátralévő fél év alatt így módjukban áll kiküszöbölni az esetleges hiányosságokat, felzárkóztatni a gyerekeket, amennyiben ez szükséges. A beíratkozás végén minden gyerek ajándékot is kapott, egy tornatáskát néhány apró iskolai segédeszközzel. A szülők sem mentek haza üres kézzel, egy tájékoztatót vihettek haza iskolánkról. Ebből  megtudhatták, milyen is iskolánk arculata, milyen versenyekbe kapcsolódunk be, milyen szakköri és iskolán kívüli tevékenységek színesítik tanulóink hétköznapjait, hogyan bővítettük az iskolai tantervet.

Idén 22 tanuló választotta iskolánkat, hogy szeptembertől nálunk kezdje meg alapiskolai tanulmányait. A tavalyi 12 tanulóhoz képest számunkra ez nagy öröm, reméljük, a következő években is sikerül elérni legalább a 20-as létszámot.                 

                                            Mgr. Krascsenics Renáta