Sportnap az olimpia jegyében

 

 

            2008. szept. 12-én sportnapot tartottunk az iskolánk felső tagozata számára, felelevenítve a pekingi olimpia szellemét. Próbáltuk színessé és látványossá tenni a programot, így olyan sportágakat mutattunk be a gyerekeknek, amelyeket nincs lehetőségük a testnevelésórán kipróbálniuk.

     Több meghívott vendégünk is volt. Elfogadta meghívásunkat Dobay Beáta tanárnő, a Selye János Egyetem testnevelés tanszékének egyik pedagógusa, és Diósi Éva aerobikoktató is. Falunk focipályája és az iskola tornaterme adott otthont az eseményeknek.

     10,00-kor reggel felsorakoztak az osztályok, és egy bemelegítő aerobikórát tartott számukra Diósi Éva. (képek) Mindezek után 4 csoportra osztódtak a diákok.

     Az 1. csapat fitlabda-gyakorlatokat tanult a tornateremben Dobay tanárnő segítségével (képek), a 2. csoport kangoo-tornán vett részt (képek), a 3. előadást hallgatott meg az újkori olimpiák történetéről, a 4. pedig kispályás futballt játszott. A csapatok 25 percenként cserélték egymást.

     Ebéd után a gyerekek türelmetlenül várták Gergely István kétszeres olimpiai bajnokot, aki élménybeszámolót tartott, és készségesen válaszolt a tanulók kérdéseire. Nem jött üres kézzel. Labdákat, sportszereket kapott tőle iskolánk.

     Az iskolánkba a Delta folyóirat újságírója is ellátogatott, hogy cikket írjon tevékenységeinkről.

Tallósi Tímea