Egy csodálatos sítanfolyam

 

Az év elején megtudtuk, hogy az iskola sítanfolyamot szervez a 7. és 8. évfolyam számára. Izgatottan vártam, hogy végre elinduljunk a várva várt kirándulásra.

         Az indulás 2009. január 11-én, szombaton reggel 7 órakor volt. Fél órával az indulás előtt már gyülekeztünk a községi hivatal előtt. 42 diák indult útnak 3 kísérő tanárral, az igazgató nénivel és a Kardos családdal.

         Dél körül érkeztünk meg a szállásra, amely egy Detvianska Huta nevű faluban volt. Megebédeltünk, megkaptuk a szobákat, majd elrakodtunk a szekrényekbe. Délután felvettük a sícipőket és megtanultuk a síelés alapjait, pl. taposást, térést, fordulást. A második napon, hétfőn elmentünk autóbusszal a Látky-i sípályára, ahol egy enyhébb lejtőn megtanultunk ekézni. Kedden már a legügyesebbek kipróbálhatták a sífelvonót és a meredekebb pályát. Szerdán csak délig síeltünk, mert délután Zólyomba szerettünk volna menni, de sajnos a rossz időjárás közbeszólt. Így a tanárok „Ki mit tud?” vetélkedőt szerveztek, amelyen nagyon jól szórakoztunk. Minden szoba előadott valami érdekességet, mellyel sikerült egymást meglepnünk és megnevettetnünk. Csütörtökön és pénteken már mindenki élvezte a síelést. Pénteken este kvízműsort rendeztek a tanárok a sítanfolyammal kapcsolatban, utána pedig diszkó következett.

         Szombaton reggel nagy szomorúsággal indultunk haza, még megálltunk Újvárban a Tesco-ban, végül kettő óra körül értünk haza.

         Azt hiszem, mindenki nagyon jól érezte magát ezalatt az egy hét alatt. A többi diáktársam nevében is köszönöm az iskolának és a tanároknak ezt a remek hetet!

 

     

     

     

Farkas Réka

8.osztályos tanuló