Öveges József 
Fizikaverseny

 

Iskolánk az idei évben is bekapcsolódott az Öveges József Fizikaversenybe, amelyet a magyarországi Eötvös Lóránt Fizikai Társulat rendez meg évente. Az idei verseny már a 18. volt a sorban. A verseny szlovákiai szervezését a Nagymegyeri Bartók Béla Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola vállalta magára. Iskolánkból 3 tanuló kapcsolódott be a versenybe: Farkas Gábor, Filipský Erik és Kardos Péter. A versenyre Bajcsi Barnabás készítette fel őket.

 A verseny szlovákiai válogatója 2008. április 30-án került megrendezésre Nagymegyeren. A válogató tétje a győri döntőn való szereplés volt, amelyen Szlovákiát a 3 legeredményesebb tanuló képviselhette. A versenyen a tanulók 4 forduló feladataival küzdöttek meg. Az 1. forduló 3 számításos feladatot tartalmazott, a 2. fordulóban egy kísérletet kellett elvégezni és megmagyarázni, a 3. forduló Eötvös Lóránd életével kapcsolatos kérdéseket tartalmazott, míg a 4. fordulóban tesztet kellett megoldani.

A versenyen tanulóink megállták a helyüket. Sajnos Erik éppen lemaradt a magyarországi döntőről.  Az alábbi táblázat a verseny végeredményét tartalmazza: 

          

 

Öveges József Fizikaverseny – Nagymegyer – 2008.április 30.

 

Helyezés

Név

Iskola

Pontszám

1

Rózsa József

Dunaszerdahely

71

2

Szarka Ádám

Vágsellye

69

3

Vizvári Csilla

Nagymegyer

68

4

Filipsky Erik

Lakszakállas

67

5

Farkas Gábor

Lakszakállas

65

6

Bognár Mónika

Nagymegyer

64

7

Vadkerti Roland

Vágsellye

56

8

Kardos Péter

Lakszakállas

51

 

A versenyen 20-an vettek részt.

Mgr. Bajcsi Barnabás