Laki Matek 2007

 

 

            Immáron harmadik alakalommal került megrendezésre 2007. okóber 30-án a Lakszakállasi Magyar Tannyelvű Alapiskola szervezésében a Laki Matek elnevezésű matematikai csapatverseny. Az idei versenyen tíz iskola, köztük 3 magyarországi, összesen 11 háromfős csapata vett részt. Minden csapatban egy-egy hatodikos, hetedikes és nyolcadikos tanuló versenyzett. A résztvevő iskolák:

·     Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Zeneiskola (Magyarország),

·     Csallóközaranyosi Kóczán Mór Magyar Tannyelvű Alapiskola,

·     Csicsói Gáspár Sámuel MTNyAI,

·     Dabronci Általános Iskola (Magyarország),

·     Ekecsi Arany János MTNyAI,

·     Ekeli Hetényi János MTNyAI,

·     Nagymegyeri Bartók Béla MTNyAI,

·     Nemesócsai Móra Ferenc MTNyAI,

·     Lakszakállasi MTNyAI,

·     Ukki Általános Iskola (Magyarország).

 

         A versenyt Kosár Mónika igazgatónő nyitotta meg, amelyet az iskola diákjainak rövid irodalmi előadása követte. A jelenlévő pedagógusokat, versenyzőket köszöntötte Lakszakállas polgármestere, Bartal András mérnök is.

         A délelőtti forduló másfél órája alatt a tanulók külön-külön oldották meg a korosztályuknak megfelelő feladatsorokat. Amíg a tanulók dolgoztak, a kísérő pedagógusok szakmai előadáson vettek részt. A tartalmas előadást Károlyi Károly, a Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány elnöke tartotta, melynek címe a Válogatott geometriai feladatok volt.

         Az ebéd utáni 2.forduló egy óra hosszú volt, amelyen a csapattagok közösen oldottak meg egy számkeresztrejtvényes feladatot. A javítást Kovács Béla, Mayer Mónika és Mocsi Éva pedagógusok végezték. A két fordulón szerzett pontszámok összeadódtak, így alakult ki a verseny végeredménye. (táblázatok: 1.forduló, végeredmény)

         Az eredményhirdetésen néhány különdíj is kiosztásra került. A legjobb magyarországi versenyző különdíját Sümegi József, bátaszéki versenyző, a legsikeresebb egyéni megoldó különdíját Csepi Julianna, nagymegyeri versenyző és a legötletesebb feladatmegoldó díjat Fábik Szimóna lakszakállasi versenyző kapta.

         Természetesen a verseny sikeres lebonyolításához mások is hozzájárultak:

                  Lakszakállasi Községi Hivatal

Nagy Gyula cukrász

Pantha Rhei könyvkereskedés

Farkas Ingrid virágkötő

Sander élelmiszerkereskedés

Ezúton is szeretném megköszönni felajánlásaikat! 

Bajcsi Barnabás