Koszorúcska

 

Mikor megkezdtük utolsó évünket az alapiskolában a sok probléma és gond mellé kaptunk egy fantasztikus lehetőséget. Októberben a szüleink és az osztályfőnök szervezésével elkezdtünk belépni a társastáncok birodalmába.

Szerencsére segítségünkre volt Morva Pál tánctanár, aki az első lépéseink megtételében segített és tökéletesítette azokat. A hétvégi próbákat a tornateremben tartottuk, e közben mi és Pali bácsi is jól szórakozott. Néha akadtak olyan pillanatok, mikor legszívesebben feladtuk volna az egészet, de rájöttünk, hogy ha sikerül elsajátítani a táncokat, akkor a végén egy nagyot szórakozhatunk majd együtt. Kicsit szomorúsággal töltött el mindenkit a gondolat, hogy lehet, hogy most lesz együtt utoljára a mi kis csapatunk. Próbáltuk ezeket a gondolatokat elhessegetni. Inkább arra törekedtünk, hogy a mi első bálunkon minden tökéletes legyen. Véleményem szerint mindenki mindent megtett ez érdekében. A próbák vége felé már majdnem mindenki megvette az ünneplőjét, az első estélyi ruháját. Próbáltuk titkolni a ruhák fazonját. Kisebb nagyobb sikerekkel.:)

A koszorúcska 2008. 12. 14-én volt megrendezve a helyi szövetkezet éttermében. A vendégeink este 19:00 órára voltak hivatalosak. Kimondhatatlanul izgultunk. Mikor először bevonultunk, egy nagy körbe álltunk táncpartnereinkkel a vendégek és a tanáraink elé. Ezt követően Pali bácsi elmondta véleményét az elmúlt 10 hét gyakorló óráiról, valamint osztályfőnökünk nyilvánította ki szeretetét felénk. „Ti mindig az én gyermekeim maradtok!“- mondta. Mindenki megszeppenve hallgatta a kedves szavakat. Az első felvonásban 4 táncot mutattunk be, a Mazúrkát, Blues két változatát valamint a Jaif-ot. Ezek eltáncolása után tartottunk egy kis pihenőt. A második felvonásban már nem is izgultunk annyira, előadtunk az Angol keringőt, Bécsi keringőt, Cha – cha - csát és végül, de nem utolsó sorban a Polkát. Ezt követően szüleinket, majd a jelenlévő tanárainkat vittük táncba. Itt már mindegyikünk felszabadult volt és érezte, hogy ez az este csak a miénk volt. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat táncoltunk és nevettünk. Mindannyiunk számára ez az este egy szép emlék marad örökre.

Kürthy Andrea, 9. osztály