Koszorúcska

Végre elérkezett a várva várt nap......2006. december 15-én minden kilencedikes nagy izgalommal indult el az iskolába. Végre megmutathattuk, hogy sok-sok hét erőfeszítései nem voltak hiábavalóak. Mindannyian nagy örömmel mentünk át a szövetkezet éttermébe még egy utolsó próbára. Korrigáltuk még az icipici hibákat és megbeszéltük tánctanárunkkal, Morva Pali bácsival az este terv szerinti lemenetelét. A főpróba után csak a lakszakállasi illetve a szilasi diákok maradtak az étteremben segíteni a szülőknek áthozni az iskola étterméből a hiányzó asztalokat és székeket. Miután ezzel végeztünk mi is hazamentünk.

Este hat órakor kellett találkoznunk az étteremben. A szülőknek legkésőbb fél hétre kellett elfoglalni helyeiket. Mikor megérkeztünk, mindenki nagy meglepetéssel fogadta, hogy szinte kész hölgyekként és urakként néztünk ki az elegáns ruhákban, öltönyökben. Mikor minden szülő elfoglalta már a helyét bevonultunk. (1.kép, 2.kép) Az igazgatónő, utána pedig az osztályfőnökünk, Simonics Éva mondott köszöntőt, majd elkezdődött a tanult táncok bemutatása.

Körülbelül tizenkét táncot mutattunk be, amelyeket minden szombat délelőtt az iskola tornatermében gyakoroltunk Pali bácsival. (kép1, kép2, kép3, kép4) A táncok között volt tangó, blues, katica, csárdás és még sok-sok más. A bemutató után mindannyian felszabadultan éreztük magunkat, hiszen teljesítettük a ,,feladatunkat“. Ezután már csak a szórakozás várt ránk. Mi voltunk az első bálozók és ennek minden pillanatát kiélveztük. Kis pihenés képpen, körülbelül éjfél felé kezdődött el a tombolahúzás. Sok-sok szép ajándékkal tudtuk meglepni a szerencsés vendégeket. A koszorúcska sajnos csak éjjel két óráig tartott így az utolsó órában körbeálltunk és élveztük az első, de semmiképpen sem utolsó közös bálunk hátralevő részét. Elbúcsúztunk a tánctanárunktól, egymástól, és hazaindultunk.

Úgy gondolom mindenki szép emlékekkel gazdagodott, és ha visszagondolunk erre az estére, mindnyájunknak az a felmérhetetlen öröm jut majd eszébe, ami akkor vett körül minket.

Imely Szabina

9.osztály