Nevelési előadás

 

         Szinte minden iskolaévben meglátogatja iskolánkat egy hatvanas éveiben járó férfi, akit mindenki Berger úr néven ismer. Az ilyen alkalmakkor mi, az iskola tanulói átvonulunk a község kultúrházába, ahol Berger úr a nevelési koncertjeit tartja. Nem volt ez másképp az idei tanévben sem.

        Elfoglaltuk helyünket és vártuk, hogy elkezdődjön az előadás.

Berger úr előadásai zenei témájúak, céljuk a zene megismertetése és megszerettetése a mai fiatalokkal. Természetesen komoly, illetve népzenei előadásról van szó.

        Elkezdődött az előadás, a színpadra két férfi és egy nő érkezett, és persze maga Berger úr, aki bejelentette milyen dal érkezik, ki a dal szerzője és egy kis történetet is mesél mindehhez. Ezután a színpadon lévő személyek előadásában hallhattuk ezeket a műveket. Az előadásba bevonták az iskola tanulóit is. A tánc és az ének előadásokban főleg az alsó tagozat tanulói kapcsolódtak be, ám voltak komolyabb művek is, amik bemutatásához idősebb gyerekek segítségét kérték. Az én osztályomból is részt vett az egyik mű bemutatásában egy kedves barátom, Paksi Gergely.

Az előadás végén átadtuk az iskola ajándékát Berger úrnak, és egy hatalmas tapssal nyilvánítottuk ki tetszésünket a darabok iránt. Az előadás után visszavonultunk az iskolába és a tanítási nap folytatódott tovább.

 

Imely Szabina

9.osztály