Bátaszéki Matematikaverseny
2007

 

 

 

            Az idei iskolaévben már hatodszor kapcsolódtunk be a Magyarországon a rangos versenyek közé tartozó Bátaszéki Matematikaversenybe. A versenyen, a hazai tanulókon kívül rendszeresen részt vesznek felvidéki és vajdasági gyerekek is. Szlovákiából rajtunk kívül Szentpéterről, Zselízről, a Komáromi Selye János Gimnáziumból vettek részt a versenyen. A bátaszéki döntőt két iskolai forduló előzi meg. E két forduló legeredményesebb versenyzőit hívják meg a döntőbe.

            Idén iskolánkat már negyedik alkalommal Farkas Ferenc, nyolcadikos tanuló képviselte, aki sikeresen oldotta meg az iskolai forduló igényes feladatait. A döntő 2007. március 23-án került megrendezésre. A nagy távolság miatt a döntőt megelőző napon érkeztünk Bátaszékre. Az iskola igazgatójának - Kemény Lajosnak – a családjánál voltunk elszállásolva. A versenyen résztvevő pedagógusokat a szervezők finom vacsorával (szarvaspörkölt) fogadták. 

            Másnap a versenyen minden tanulónak 2 óra állt rendelkezésére, hogy megoldjon 5 feladatot. Munkájuk során a tanulók csak íróeszközt használhattak. A verseny időtartama alatt a pedagógusok szakmai előadáson vettek részt, amelynek témája a következő volt: A tehetséggondozás és a kompetencia alapú oktatás lehetőségei.

Feri a rangos mezőnyben a 22. helyen végzett. Ő kapta a helyi Rákóczi Szövetség által a legjobb felvidéki versenyzőnek felajánlott értékes különdíjat.

Bajcsi Barnabás