GLÓBUSZ ONLINE

 

     Egy keddi napon iskolánk meghívást kapott földrajz-informatika versenyre, melyet 2006. 3. 8-án rendeztek meg az Ekecsi Arany János Alapiskolában.

     A versenyen a környező iskolákból 2-3 diákot hívtak meg. A mi iskolánkból Csápai Nikoleta, Paksi Gergely és Tóth Árpád vett részt a versenyen.

       A feladatokat számítógépeken oldottuk meg,- már aki meg tudta oldani- és végig használhattuk az internetet, ha egy kérdés vagy feladat túl nehéznek bizonyult. A verseny első felében különböző országok zászlaját kellett felismernünk, a világ híres épületeit kellett besorolnunk országok, világrészek szerint, egy hibásan megírt szöveget javítottunk ki és még sok érdekes feladatot oldottunk meg. A feladatok megoldására 60 percet kaptunk. A verseny második részében egy tesztet írtunk, mely során szintén használhattuk a világhálót. Erre 15 percet kaptunk.

     A két versenyszám között szünetet tartottunk.

     A verseny jó hangulatban folyt, mindenki új barátokat szerzett, e-mail címeket, telefonszámokat cseréltünk.

     Köszönjük tanárainknak Mgr. Beke Lajtos Kittinek és Mgr. Kovács Bélának, hogy felkészítettek minket. Sokat gyakoroltunk, szinte minden délutánjukat ránk szánták, sok könyvet lapoztunk át, főleg atlaszokat és lexikonokat, a számítástechnika órákon mappákat kezeltünk, osztottunk meg, hoztunk létre, helyeztünk át. Sok új érdekes dolgot tanultunk meg.

KÖSZÖNJÜK                        

Csápai Nikoleta

8. osztályos tanuló