Iskolánk szavalói

a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenyen

 

            Iskolánk tanulói évek óta bekapcsolódnak a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó versenybe. Az iskolai fordulót a 2004/2005-ös tanévben január 25-én rendeztük meg három kategóriában. Nagy örömünkre a tanulók körében az érdeklődés most is óriási volt, összesen 38 tanulónk kapcsolódott be a vers- és prózamondásba. Az iskolai fordulót ez alkalommal egy tanteremben rendeztük meg, így a zsűriben valamennyi felkészítő tanár részt vehetett: Király Anikó, Paxián Piroska, Kosár Mónika, Kovács Andrea, Krascsenics Renáta és Komjáti Szilvia. A verseny eredményét a zsűri minden kategória szereplése után kiértékelte, és átadta az okleveleket a körzeti szavalóversenyre továbbjutóknak. A felkészítő tanárok a diákok felkészültségével meg voltak elégedve, így egy színvonalas versenyt zárhattak le a következő eredményekkel: 

 A körzeti szavalóversenyre továbbjutó tanulók:

 

I. kategória –vers 

               Plauter Edina, Varga Barbara és Kovács Petra

 

I.kategória – próza

         Kucsora Tünde, Dudás Gergely és Gergely Melinda

 

II. kategória-vers

         Farkas Réka, Kardos Péter és Tóth Enikő

 

II. kategória – próza

         Boka Szabina, Tarcsi Ildikó és Barthalos Andrea

 

III. kategória  - vers

          Justyák Klaudia, Jaszkó Éva és Kiss Nikoleta

 

III. kategória – próza

         Vajlik Noémi, Csápai Nikoleta és Fitos Marianna

 

                

         A szavalóverseny körzeti fordulóját Nemesócsán rendezték meg 2005. március 1-jén, ahonnan tanulóink a vártnál szebb eredményekkel térhettek haza.

         Az első kategóriában Plauter Edina, a másodiban Boka Szabina és Barthalos Andrea, a harmadikban pedig Vajlik Noémi ért el kimagasló eredményt, így az idei tanévben iskolánkat négy tanuló képviselhette a járási szavalóversenyen.

Mgr.Krascsenics Renáta