Az alsó tagozatos tanulók 3. osztályban kapcsolódhatnak be először különböző versenyekbe.

*    2003 decemberében Győrben 3 tanuló vett részt a Holenda Barnabás Matematikai Versenyen, amely célja a kisiskolás tanulók matematikai és logikai képességeinek fejlesztése. A versenyre az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban került sor, ahol 462 résztvevő közül 3. osztályos tanulóink Hury Péter, Varga Attila, és Csápai Szilárd a tanulók között a 17., 18. és 21. helyezést érték el.

*    A Pitagórasz matematikai verseny

¨     iskolai fordulójának eredményes megoldói lettek: Nagy Cyntia, Hury Péter, Fábik Szimóna és Farkas Réka, akik így képviselhették iskolánkat a járási fordulón is Komáromban

¨     járási fordulón 58 résztvevő közül Farkas Réka 10., Nagy Cyntia és Fábik Szimóna holtversenyben 15. és Hury Péter 41. lett.

*     A TIT Budapesti Nemzetközi Levelező Versenybe 10 harmadikos tanuló nevezett be.

ˇ        Hat tanuló a matematikai feladatokat oldja: Fábik Szimóna, Jassa Péter, Kovács Dávid, Varga Denisa és Nagy Cyntia.

ˇ        Négy tanuló a magyar nyelvi és irodalmi feladatokat oldják: Kucsora Réka, Farkas Réka, Gergely Alexandra és Győri Evelin.

A verseny sajátossága, hogy a feladatok összetettek, és a tanulók a tudásuk mellett különböző lexikonokat, szótárakat is kénytelenek forgatni. Ennek azért látom jelentőségét, hogy a kisgyerek már ebben a korban tudatosítsa azt, hogy mindent tudni képtelenség, de ha valamit nem tud, tudja hol keresni a segítséget-megoldást, s ez által fejleszti feladatmegoldó képességét.

Összeállította: Mgr.Kovács Andrea

vissza