Gyermeknap

 

Gyermeknapot az évvégi osztálykirándulások miatt két napon tartottuk. A felső tagozatos diákoknak június 1-jén, az alsó tagozatosoknak június 4-én.

 

Június 1-jén az időjárás kegyeibe fogadta a diákokat. Kellemes tavaszi időben sorakoztak fel a tanulók a kézilabdapályán. Megismerkedtek a napi programmal, majd elkezdődtek a versenyek. A lányok kosárlabdában, a fiúk kispályás fociban mérték össze tudásukat. Az energia pótlására minden résztvevő kapott egy szelet süteményt, a tornák győztes csapatainak tagjai pedig  értékes díjakat.

A tanulók körében nagyon népszerű volt az akadályverseny kerékpárral. A legjobbak  a kerékpározás biztonságát szolgáló alkatrészeket, a többiek emléktárgyakat kaptak.

A tanulók vidám „Hipp - hipp, hurrá!“ kiáltással köszöntek el és elfogyasztották a Szülői Szövetségtől kapott jégkrémet.

 

Június 4–én a Gyermeknapi rendezvényt a tornateremben tartottuk. A napot eligazítással, a napi program ismertetésével kezdtük. Négy állomáshelyen folyt a küzdelem a zsetonokért, melyeket „levásárolhattak” különböző értékekben 1 – 8 zsetonig.

Az első négy állomáshely:

A csere után:

1. Köcsögütés bekötött szemmel

1. Célba dobás

2. Lovacskázás

2. Alagútmászás

3. Rákjárás labdával

3. Ugrálás páros lábon labdával a térdek között

4. Labda egyensúlyozása ütőn

4. Futás ugráló kötéllel

 

A tízórai és a sütemény után kezdetét vette a kerékpárverseny. A pályát időre esetleges hibapontok levonásával lehetett teljesíteni.

A rajt - cél között terelőkúpokat kellett megkerülni, poharat kellett áthelyezni egyik asztalról a másikra, labdával bele kellett találni a vödörbe és kapukon keresztül lehetett a célig eljutni, ahol pontosan a vonalon kellett megállni.

A kiértékelésig lepényevő versenyt tartottunk, ahol a 3 legügyesebb tanulót díjaztuk. Az 1. és 2. osztályos tanulók közül 18–at, a 3. és 4. osztályos tanulók közül 20–at díjaztunk. A rendezvény végén kiosztottuk a jégkrémeket és „Hipp-hipp, hurrá!“ kiáltással búcsúztunk egymástól és a Gyereknaptól.

 

A Gyermeknap sikeres megrendezéséhez díjak adományozásával hozzájárultak:

Lakszakállasi Termelőszövetkezet

Vörös Júlia – Ovoshop

Kovács Erzsébet – Happy market

László István – Gólvendéglő

Panta Rhei könyvesbolt– Nagymegyer

Ing Bartal András

Nagy Gyula – cukrászda

Duna ABC – Nagymegyer

Lakszakállasi Vöröskereszt

Vajlik Zoltán

Illyés Alapítvány

Krnčan Judit – Dopping

Németh Imre

Rácz Szabolcs

Barthalos Katalin

 

Tanulóink nevében minden támogatónak köszönjük az ajándékot.